ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Eficientizarea și modernizarea sistemului energetic a fost discutată de Natalia Gavrilița și echipa Băncii Mondiale

15:14 | 14.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu echipa Băncii Mondiale, condusă de managerul în domeniul energeticii pentru Europa și Asia Centrală, Sudeshna Banerjee. Scopul vizitei a fost de a discuta programul energetic al Băncii Mondiale și viitoarele programe pentru eficientizarea și modernizarea sistemului energetic național, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Echipa Băncii Mondiale a prezentat proiectele energetice implementate în prezent în Republica Moldova. Este vorba despre proiectul de dezvoltare a sistemului energetic (PDSE), care are drept obiective sporirea capacității și fiabilitatea sistemului de transport al energiei electrice în Moldova, prin construcția liniei electrice aeriene de 400 kV cu un singur circuit pe direcția Vulcănești-Chișinău. 

Oficialii au mai discutat și despre pregătirea etapei a 2-a a proiectului de îmbunătățire a eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET II) în municipiul Chișinău. Acest sistem vine să eficientizeze aspecte operaționale și financiare ale companiei Termoelectrica S.A., precum și să îmbunătățească calitatea și siguranța serviciilor de termoficare livrate locuitorilor din Chișinău.

„La momentul de față sunt multe probleme în sectorul energetic, vom prioritiza proiectele de modernizare a infrastructurii și îmbunătățire a eficienței energetice, la fel ca și cele de conectivitate la piața energetică europeană”, a declarat Prim-ministrul Gavrilița.

Echipa Băncii Mondiale a exprimat aprecierea pentru agenda complexă de priorități stabilită în domeniul energetic de către noul Guvern.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!