ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu: Prioritatea zero a Parlamentului este combaterea corupției și reforma justiției

12:55 | 15.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, împreună cu președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, s-a întâlnit, în dimineața zilei de astăzi, cu ministrul Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace, Ivan Korčok, aflat în vizită oficială în țara noastră. Din delegație au făcut parte Ambasadorul Dušan Dacho, și alți oficiali slovaci, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

Igor Grosu a salutat prezența demnitarului slovac în țara noastră și a profitat de ocazie pentru a-i mulțumi pentru ajutorul pe care Slovacia l-a oferit Republicii Moldova de-a lungul anilor în plan politic, economic și pentru diverse proiecte sociale. „Am apreciat, totodată, sprijinul acordat, de la începutul pandemiei, pentru sistemul nostru de sănătate. Sunt gesturi de solidaritate ce vor apropia și mai mult țările noastre”, a punctat Igor Grosu.

Speakerul a prezentat prioritățile legislativului de la Chișinău, printre care reformarea justiției, combaterea corupției, crearea climatului favorabil pentru investiții străine și afaceri.

În acest sens, a fost exprimat interesul pentru stabilirea unor contacte parlamentare mai substanțiale, inclusiv la nivel de comisii și grupuri de prietenie.

Ivan Korčok a salutat aspirațiile europene ale Republicii Moldova și a încurajat autoritățile statului în eforturile de modernizare a țării, menționând că reformele structurale reprezintă motorul creșterii bunăstării populației.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!