ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul a numit cinci membri noi ai Comisiei Electorale Centrale

14:21 | 16.09.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. Parlamentul a adoptat, în ședința de astăzi, proiectul de hotărâre privind desemnarea a cinci membri ai Comisiei Electorale Centrale. Opoziția parlamentară a boicotat ședința, comunică MOLDPRES.

Cei cinci membri desemnați, Alexandr Berlinschii, Angelica Caraman, Sergiu Gurduza, Ludmila Lupașco și Alexandru Musteață au fost înaintați de Fracțiunea parlamentară ”Partidul Acțiune și Solidaritate”. Tot astăzi a fost aprobată și candidatura lui Pavel Postică, desemnată de șeful statului Maia Sandu.

Candidatura propusă de Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic ”ȘOR” nu a întrunit numărul necesar de voturi. Totodată, candidaturile înaintate de Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Postolache Vasile, Miron Vitalie și Enciu Lilian, nu au fost discutate, întrucât persoanele vizate nu au participat la ședință.

Comisia Electorală Centrală are nouă membri – opt desemnați de Parlament și unul de Președintele țării. Potrivit art. 19 din Codul Electoral, în calitate de membri ai Comisiei Electorale Centrale pot fi propuse persoane care dețin cetățenia Republicii Moldova, au o reputație ireproșabilă și aptitudini pentru exercitarea activităților electorale și nu au interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică. Membrii CEC sunt inamovibili şi nu pot fi membri ai partidelor şi ai altor organizaţii social-politice.

Mandatul membrilor CEC a expirat în luna iunie a acestui an, însă a fost prelungit cu 90 de zile.

Foto: Parlament

img21006806

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!