ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Un polițist din Edineț a fost reținut de CNA

11:37 | 21.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Un polițist din Edineț a fost reținut de CNA după ce ar fi încercat să organizeze eliberarea unui permis de conducere contra mitei de 900 de euro și 6 180 de lei, comunică MOLDPRFES.

Potrivit CNA, omul legii este cercetat penal de ofițerii anticorupție și procurori, într-un dosar pornit pe trafic de influență. Acesta ar fi extorcat și primit 900 de euro și 6 180 de lei, sub pretextul că poate organiza procesul de eliberare a unui permis de conducere, de la etapa de școlarizare și până la eliberarea propriu-zisă a carnetului auto de categoria C și E.

Inițial, omul legii ar fi susținut că poate determina persoane publice din Secția Înmatricularea Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto Edineț să elibereze un permis de conducere, fapt pentru care ar fi primit 700 de euro. Ulterior, acesta ar fi pretins încă 6 180 de lei pentru a aranja înscrierea candidatului la o școală auto de stat, astfel încât acesta să nu frecventeze orele. Alți 200 de euro ar fi fost primiți pentru a organiza urgentarea eliberării actelor confirmative de școlarizare și susținerea cu succes a examenului intern la școala auto respectivă.

Dacă va fi găsit vinovat de pentru trafic de influență, bănuitul riscă amendă sau închisoare de până la 6 ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!