ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Executivul a aprobat Regulamentul privind Managementul spațiului aerian

16:02 | 22.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat în ședința de astăzi Regulamentul privind Managementul spațiului aerian și aplicarea conceptului de utilizare flexibilă a spațiului aerian, comunică MOLDPRES

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Executivului, prin aprobarea documentului vor fi reglementate responsabilitățile Autorității Aeronautice Civile - responsabilă  de realizarea politicilor în domeniul aviației civile, Ministerul Apărării și furnizorii de servicii de trafic aerian, în prezent fiind Î.S. MOLDATSA.

Regulamentul va contribui la eficientizarea cooperării între entitățile civile și militare responsabile de managementul traficului aerian care operează în spațiul aerian național, prin crearea unor noi comisii interinstituționale.

Astfel, for fi create trei unități interinstituționale, reieșind din organizarea procesului de gestionare a spațiului aerian național în trei niveluri. De nivelul strategic va fi responsabilă Comisia Interdepartamentală pentru Managementul Spațiului Aerian; nivelul pre-tactic - Celula de Management a Spațiului Aerian; și de nivelul tactic  - Grupul Operativ pentru Managementul Spațiului Aerian. 

Instituțiile responsabile vor stabili acorduri de colaborare și proceduri specifice în vederea creșterii siguranței și capacității spațiului aerian, precum și în scopul îmbunătățirii eficienței și flexibilității operațiunilor aeronavelor.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!