ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile române au inclus Republica Moldova pe lista roșie COVID-19

10:50 | 01.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 1 oct. /MOLDPRES/. Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a inclus Republica Moldova pe lista de incidență mărită a îmbolnăvirilor de COVID-19, transmite MOLDPRES.

Comitetul sus-numit a aprobat hotărârea privind actualizarea listei țărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. Datorită incidenței ridicate a numărului de îmbolnăviri, specialiști români au inclus și România în această listă, astfel în zona roșie au intrat: România, Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Belarus și Groenlanda.

Potrivit noilor reglementări introduce de autoritățile de la București, cei vaccinați împotriva COVID-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie. Copiii de până la 12 ani sunt exceptați de la carantină și prezentarea unui test RT-PCR la intrarea în România.

De asemenea, se modifică hotărârea comitetului nominalizat prin includerea excepției de la măsura carantinei pentru șoferii autovehiculelor de transport marfă, precum si pentru cei care asigură transport de persoane, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în România, în condițiile deplasării în scop profesional. Noile reglementări vor intra în vigoare pe data de 3 octombrie, la ora 0.00.

img21007239

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!