ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lucrările de îmbunătăţire a apeductului din Drochia se aproape de finalizare

13:59 | 01.10.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 oct. /MOLDPRES/. Lucrările de construcție-montaj în cadrul programului „Îmbunătățire serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia”, finanțat de Uniunea Europeană, se află la etapa de finalizare. Specialiști ai Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și consultanți regionali ai Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) Moldova au efectuat o vizită de monitorizare în cadrul proiectului, unde au discutat şi organizarea ceremoniei de încheiere a proiectului, eveniment planificat pentru a doua jumătate a lunii octombrie, transmite MOLDPRES.

Implementarea măsurilor de aprovizionare cu apă a orașului Drochia va contribui la modernizarea infrastructurii pentru furnizarea acestui serviciu, sporirea ratei de conectare și accesul populației la apă potabilă sigură, îmbunătățind astfel condițiile de trai ale cetățenilor și menținând starea de sănătate a acestora. "Peste 20 de mii de locuitori ai orașului Drochia vor avea acces la apă potabilă sigură, conform ADR Nord.

Lucrările în cadrul proiectului au demarat la începutul lunii noiembrie 2020. Valoarea contractului de antrepriză constituie 91,57 milioane lei, din care 5,98 mln lei reprezintă cofinanțarea din partea Primăriei orașului Drochia și 500 mii lei – din partea Consiliului raional.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Foto: ADR Nord

img21007253

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!