ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În spitalele din Chișinău sunt internați peste 900 de pacienți bolnavi de coronavirus

09:40 | 04.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 4 oct. /MOLDPRES/. Spitalele din municipiul Chișinău fac față cu greutate noului val de coronavirus, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipale de astăzi, că "spitalele municipale fac față cu greu noului val de coronavirus". Potrivit edilului, în spitalele din capitală sunt internați 929 de pacienți bolnavi de coronavirus, dintre care 44 de persoane se află în secțiile de Terapie Intensivă.

În același timp, edilul a menționat că “doar eforturile conjugate ale instituțiilor sanitare municipale și republicane pot face față situației pandemice în care se află țara noastră”.

De asemenea, Ceban a precizat că administrația municipală ia în calcul deschiderea suplementară de paturi în secțiile de Terapie Intensivă, dar și a unei secții suplimentare COVID-19 la spitalul nr.4.

De la începutul pandemiei, 297.232 de persoane s-au îmbolnăvit de COVID-19, iar 6.854 au decedat din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus.

img21007307

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!