ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

ANRE și Consiliul Concurenței ar putea fi comasate

13:10 | 05.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 5 oct. /MOLDPRES/. Pe platforma Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe au demarat astăzi discuțiile publice privind comasarea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și Consiliului Concurenței, comunică MOLDPRES. 

Președintele comisiei nominalizate, Dumitru Alaiba, a menționat, în prima ședință în acest subiect, că scopul consultărilor publice este ca reforma să fie realizată cât mai rapid și eficient și să se soldeze cu crearea unei instituții profesioniste, puternice și independente. 

”Am examinat experiența Estoniei și a altor țări din Uniunea Europeană, în care funcționează un asemenea aranjament instituțional. Dorim să realizăm o schimbare și în Republica Moldova, iar în 2022 să avem o instituție care să satisfacă necesitățile pieței și ale cetățenilor”, a subliniat Dumitru Alaiba.  

În continuare, urmează a fi elaborat un proiect de lege pentru modificarea cadrului normativ relevant, care, de asemenea, va fi supus dezbaterilor, cu participarea specialiștilor din domeniu, experților, reprezentanților comunității donatorilor și societății civile.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică și Consiliul Concurenței urmează a fi comasate într-o singură instituție - Autoritatea de Reglementare și Reforme. Inițiativa a fost lansată de Fracțiunea parlamentară ”Partidul Acțiune și Solidaritate”. 

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!