ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe a discutat cu un oficial de la Consiliul Europei

17:04 | 05.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 oct. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a primit-o pe Verena Taylor, directorul Oficiului directoratului general pentru programe din cadrul Consiliului Europei. Oficialii au vorbit despre prioritățile de asistență în contextul Planului de acțiuni al Consiliului Europei în perioada 2021-2024 pentru Republica Moldova, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

„Reforma justiției și combaterea corupției de nivel înalt sunt prioritare pentru Guvern, iar pentru succesul acestor procese este esențială expertiza Consiliului Europei oferită prin intermediul Grupului de lucru ad-hoc de nivel înalt”, a declarat ministrul Nicu Popescu. 

Ministrul Nicu Popescu a mulțumit directorului Verena Taylor pentru contribuția personală la consolidarea relațiilor între Republica Moldova și Consiliul Europei, inclusiv pentru aportul la promovarea celor trei planuri de acțiuni ale Consiliului Europei prin care a fost acordată asistență și expertiză esențială pentru avansarea reformelor și consolidarea instituțiilor democratice. 

Totodată, a fost salutată deschiderea Consiliului Europei pentru extinderea domeniilor de asistență, precum cultura, promovarea turismului și politicile de tineret. 

Verena Taylor, care a avut o serie de întrevederi cu principalele instituții beneficiare ale Planului de acțiuni actual, a punctat determinarea Consiliului de a asista Republica Moldova la fiecare etapă a proceselor de reformă, în special în domeniul justiției și anume implementarea recomandărilor Comisiei de la Veneția și GRECO, precum și implementarea deciziilor Curții Europene a Drepturilor Omului. 

Oficialul Consiliului Europei a felicitat țara noastră pentru ratificarea în prima lectură a Convenției de la Istanbul, document care va consolida politicile naționale de combatere a violenței față de femei și violenței domestice. 

Notă: Planul de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova a fost elaborat de Consiliu în parteneriat cu instituțiile naționale și adoptat de Comitetul de Miniștri la finele anului 2020. Documentul a fost lansat oficial în cadrul vizitei la Strasbourg a Președintelui Moldovei Maia Sandu din 19 aprilie curent.

Foto: MAEIE

img21007377

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!