ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CSP ar urma să se convoace într-o nouă ședință

10:08 | 06.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 6 oct. /MOLDPRES/. Consiliul Superior al Procurorilor /CSP/ ar urma să se convoace astăzi într-o nouă ședință pentru a selecta și propune Președintelui țării un Procuror General interimar, după ce Alexandr Stoianoglo a fost reținut. Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, comunică MOLDPRES.

O tentativă de convocare a CSP în ședință extraordinară a avut loc și în seara zilei de ieri. Aceasta însă a eșuat din lipsă de cvorum, după ce l-a sediul CSP s-au prezentat către ora 19.00 doar șapte membri.

CSP ar urma să se întrunească după ce procurorul desemnat pentru analizarea sesizării deputatului Lilian Carp a decis pornirea urmăririi penale împotriva Procurorului General, Alexandr Stoianoglo. Acesta a fost reținut marți, chiar înainte de briefingul pe care îl avea programat la ora 18.00.

Conform art. 55/1 din Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură, ”mandatul Procurorului General în privinţa căruia a fost pornită urmărirea penală în condiţiile art.270 alin.(7) din Codul de procedură penală se suspendă de drept pe perioada urmăririi penale”. De asemenea, prin efectul legii (art.18 alin.(4) Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură) sunt suspendați de drept și adjuncții Procurorului General.

Foto simbol

img21007395

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!