ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Monitorul Oficial a publicat noul Clasificator al ocupațiilor din Republica Moldova

09:03 | 08.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 8 oct. /MOLDPRES/. Monitorul Oficial de vineri, 8 octombrie, a publica hotărârea Guvernului cu privire la aprobarea structurii Clasificatorului ocupațiilor din Republica Moldova. Acesta, prezentat în anexă la document, prevede feminizarea funcţiilor, transmite MOLDPRES.

Potrivit deciziei, ministrul Muncii și Protecției Sociale va aproba prin ordin Clasificatorul ocupațiilor din Republica Moldova la nivel de ocupație (șase caractere). „Se stabilește că se aplică Clasificatorul ocupațiilor din Republica Moldova în toate domeniile de activitate economică și socială și este obligatoriu pentru toate autoritățile administrației publice centrale și locale, întreprinderile, organizațiile și instituțiile, indiferent de tipul de proprietate și forma de organizare juridică, și alte persoane juridice și fizice care își desfășoară activitatea pe teritoriul Republicii Moldova, la completarea documentelor oficiale, ori de câte ori se cere indicarea ocupației”, indică documentul.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va asigura, la cererea utilizatorilor, actualizarea Clasificatorului ocupațiilor din Republica Moldova, în concordanță cu modificările care se produc în structura economiei naționale și în legislația specifică în vigoare.

Sursă: monitorul.gov.md

img21007472

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!