ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Universitatea din Bălți a găzduit reuniunea finală a consorțiului unui proiect european

13:06 | 11.10.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. Universitatea de Stat "Alecu Russo” din Bălți (USARB) a găzduit, săptămâna trecută, reuniunea finală a unui proiect SMART, co-finanțat de programul ERASMUS+ al Uniunii Europene, transmite MOLDPRES.

La eveniment au participat reprezentanții ecosistemului antreprenorial, Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Zonei Economice Libere (ZEL) „Bălți”, grupului DRÄXLMAIER, Asociației pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale (ACETI), Oficiilor Naționale Erasmus+ din Armenia, Belarus și Republica Moldova, instituțiile partenere din proiectul SMART.

În cadrul conferinței, cu genericul „Promovarea cooperării universitare - întreprinderi și antreprenoriatului studenților”, organizată de Valentina Prițcan, prorector al USARB, invitații au scos în evidență mai multe subiecte care au conturat ecosistemul antreprenorial și specificul dezvoltării economice în municipiul Bălți și în Regiunea de Dezvoltare Nord a Moldovei. În acest context, Maria Prisacari, directorul ADR Nord, s-a referit la avantajele competitive și perspectivele de dezvoltare ale Regiunii de Dezvoltare Nord. La rândul său, Stela Pripa, administrator adjunct în educație, cercetare și inovare la ZEL „Bălți”, a prezentat o nouă viziune pentru dezvoltarea regională – economia bazată pe inovare.

De asemenea, reprezentanții universităților din R. Moldova, Armenia şi Belarus au prezentat propriile experiențe de colaborare cu companiile, au accentuat rolul universităților în cultivarea talentelor, modul în care cooperarea industrie-universități consolidează pregătirea practică a studenților.

În cadrul evenimentului, Valentina Prițcan a prezentat Cafeneaua SMART a Universităţii din Bălţi, a relatat despre modul în care s-au organizat în Universitate Școlile de antreprenoriat cu genericul „Fii SMART cu USARB”. Fiind concepute ca spații de lucru deschise, Cafenelele SMART sunt destinate studenților și absolvenților universitari care au idei promițătoare, însă cărora le lipsește experiența și resursele pentru a-și realiza potențialul, a precizat prorectorul USARB.

Foto: ADR Nord

img21007554

img21007554

img21007554

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!