ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Danemarca va aloca 200 mii de euro pentru programele de susținere a libertății presei în Republica Moldova

20:17 | 12.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut astăzi o convorbire telefonică cu ministrul Afacerilor Externe al Danemarcei, Jeppe Kofod. Oficialii au vorbit despre agenda bilaterală, consolidarea democrației și procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al MAEIE.

În contextul aprofundării dialogului cu Uniunea Europeană în special în tot ce ține de mediul înconjurător și combaterea efectelor negative ale schimbărilor climatice, vicepremierul Nicu Popescu a remarcat un potențial pentru preluarea expertizei daneze în asigurarea tranziției către o economie verde și transformare digitală.

Oficialul a punctat că mizăm pe know-how danez în utilizarea curată și eficientă a energiei, transportului durabil, precum și în domeniul cercetării și inovării.

„Am salutat anunțul omologului meu danez privind alocarea prin intermediul Fondului pentru Noua Democrație a unei sume de 200 de mii de euro pentru programele de susținere a libertății presei în Republica Moldova și contracararea dezinformării. Împărtășim cu Danemarca convingerea că mass-media liberă și independentă este o piatră de temelie a oricărei democrații", a declarat ministrul Nicu Popescu.

Programul se va concentra în special pe dezvoltarea capacităților mass-mediei regionale, inclusiv din UTA Găgăuzia, regiunea transnistreană, Taraclia și municipiul Bălți, fiind sprijinite activități care pot contribui la creșterea profesionalismului și la formarea jurnaliștilor de investigație.

Foto: berlingske.dk

img21007618

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!