ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Documentele pentru participarea la alegerile locale noi pot fi depuse până pe 22 octombrie

12:56 | 14.10.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 14 oct. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală /CEC/ a degrevat de la locul de muncă permanent membrii consiliilor electorale de nivelul întâi, transmite MOLDPRES.

Membrii CEC au decis, în cadrul ședinței de astăzi, să convoace membrii consiliilor electorale de circumscripție de nivelul întâi și să aprobe statele de personal ale aparatelor acestora, lucru necesar pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale noi din 21 noiembrie 2021. Pentru aceasta, membrii consiliilor electorale au fost degrevați de la locul de muncă permanent.

În același timp, autoritatea electorală a anunțat că depunerea actelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar în cele 15 localități din țară, unde vor avea loc alegeri locale noi, poate fi făcută până pe 22 octombrie curent. Dosarele pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar se depun la consiliul electoral de circumscripție electorală, cel târziu cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor, adică până pe 22 octombrie curent. În termen de 7 zile, acestea vor fi examinate, fiind adoptată decizia de înregistrare sau refuzul a fi înregistrate.

La data de 21 noiembrie curent, vor avea alegeri locale noi în 15 localități, printre care și municipiul Bălți.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!