ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Reabilitarea unui drum din raioanele Teleneşti şi Rezina va fi gata în martie 2022

13:26 | 15.10.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 oct. /MOLDPRES/. Conducerea ÎS Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) a monitorizat procesul de reabilitare a Coridorului 10, care traversează localitățile Chiștelnița, Scorțeni din raionul Telenești și Meșeni, Ignăței, Peciște, Pripiceni-Răzeși, Pripiceni-Curchi, Trifești din raionul Rezina. Potrivit ASD, traseul  va fi gata la în luna martie 2022, transmite MOLDPRES.

Lucrările de îmbunătățire sunt executate pe trei sectoare de drum cu o lungime totală de 36,5 km. În prezent, antreprenorul din Turcia efectuează lucrări de supralărgire și reconstrucție a părții carosabile existente, consolidare a canalelor de scurgere a apelor pluviale, construcție a bordurilor, precum și lucrări de terasamente.

Conducerea ASD a inspectat amenajarea șantierului și bazei de producție, precum și laboratorul de încercări al antreprenorului. “Sunt unele dificultăți ce țin de evacuarea apelor pluviale. Am oferit suportul și sfaturile necesare pentru depășirea acestora. Am atenționat antreprenorul să soluționeze toate problemele ce țin de proiectare până în primăvară, ca să nu admită întârzieri”, a relevant directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan.

Reparația segmentelor de drum are ca obiectiv dezvoltarea infrastructurii regiunii, crearea condițiilor favorabile pentru atragerea noilor agenți economici, asigurarea accesului cetățenilor la școli, grădinițe, spitale, centre comerciale și alte instituții de menire socială.

Contractul privind lucrările de îmbunătățire a coridorului are o valoare de peste 364 milioane de lei, bani alocați din împrumutul oferit Guvernului Republicii Moldova de Banca Mondială în cadrul Programului de îmbunătățire a drumurilor locale.

Reabilitarea tronsoanelor se va încheia către sfârșitul lunii martie 2022, conform ASD.

Foto: ASD

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!