ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 33 la sută din chișinăuieni s-au vaccinat împotriva COVID-19

09:30 | 18.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. În municipiul Chișinău a crescut numărul locuitorilor care s-au imunizat cu prima doză de vaccin, transmite MOLDPRES.

Șeful interimar al Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei capitalei, Boris Gâlcă, a declarat astăzi în cadrul ședinței serviciilor municipalității că numărul locuitorilor care s-au imunizat cu prima doză de vaccin este în creștere, însă este insuficient pentru a se crea o imunitate în masă. „Datele statistice arată că am depășit cifra de 33 la sută din totalul locuitorilor municipiului Chișinău vaccinați. În ultima perioadă, numărul celor imunizați cu prima doză a crescut. Este un lucru îmbucurător, însă cifra este insuficientă pentru crearea unei imunități în masă”, a declarat Gâlcă.

Oficialul a precizat că se constată un flux mare de cetățeni care se imunizează la punctele de vaccinare mobile din municipiul Chișinău și a solicitat autorităților locale continuarea acestui proiect.

Astăzi, în intervalul orelor 10:00-18:00, cele două puncte de vaccinare mobile se vor afla în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Râșcani, bd. Moscova, adiacent restaurant „McDonalds”, iar autobuzul se va deplasa în orașul Cricova, str. Chișinăului 108, adiacent Centrul de Sănătate.

img21007744

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!