ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Natalia Gavrilița a avut o discuție telefonică cu Vadim Krasnoselski

19:58 | 19.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut astăzi o discuție telefonică cu Vadim Krasnoselski. Au fost abordate subiecte ce vizează interesele cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Premierul a solicitat informații despre livrarea de electricitate prin centrala de la Cuciurgan, în condițiile în care volumele de gaze livrate de Moldovagaz s-au redus, despre rezervele de cărbune existente. Vadim Krasnoselski a dat asigurări că centrala de la Cuciurgan va îndeplini toate obligațiile contractuale pentru furnizarea în continuare a energiei electrice pentru partea dreaptă a Nistrului. 

Totodată, au fost discutate scenarii de alternativă pentru gospodăriile casnice și agenții economici privind aprovizionarea cu gaze, dar și despre posibilitatea achiziționării de păcură sau alte tipuri de combustibil. 

În altă ordine de idei, Natalia Gavrilița și Vadim Krasnoselski au trecut în revistă subiectele actuale de dialog și au subliniat importanța întâlnirii în formatul 5+2 pentru reglementarea transnistreană. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!