ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Școlile muzicale din UTA Gagauz-Yeri au introdus înlesniri pentru anumite categorii de elevi

14:59 | 20.10.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Mai multe familii din UTA Gagauz-Yeri vor beneficia de facilități la achitarea taxelor de studii în instituțiile cu predare extrașcolară. Este vorba în special de școlile muzicale, transmite MOLDPRES cu referire la presa regională.

O prevedere în acest a fost introdusă în Regulamentul cu privire la funcționarea şcolilor muzicale, conform gagauzinfo.md. Potrivit documentului, vor fi scutiţi integral de plata pentru studii elevii care învaţă să cânte la instrumente rare, cum ar fi naiul, ţambalul, cavalul, gadulca, gaidarul etc. De aceleaşi înlesniri vor beneficia copiii orfani, cei aflaţi sub tutelă, precum şi cei cu grad sever de dizabilitate.

În același timp, o reducere de 25% din plata lunară este stabilită pentru elevii din familii cu cinci şi mai mulţi copii, care sunt la întreţinerea părinţilor. De asemenea, dacă doi sau mai mulţi copii din familie frecventează şcoala muzicală, atunci pentru un copil se va plăti taxa întreagă, iar pentru ceilalți – jumătate din plata prevăzută.

Foto simbol

img21007852

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!