ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului Igor Grosu a discutat cu reprezentanții diasporei moldovenești din Grecia

11:24 | 21.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. Șeful Legislativului, Igor Grosu, și-a început vizita în Republica Elenă, prilejuită de participarea la Conferința europeană a Președinților de Parlament din statele membre ale Consiliului Europei, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

Ajuns în seara zile de ieri la Atena, Igor Grosu s-a întâlnit cu cetățenii moldoveni stabiliți în Grecia. Speakerul le-a mulțumit concetățenilor noștri pentru implicare – atât la alegerile din 2020, cât și din 2021, când s-au mobilizat și au votat într-un număr mare, formând cozi încă de la primele ore ale dimineții.

”Chiar dacă sunt departe de casă, oamenilor le pasă de ceea ce se întâmplă acasă. Le-am spus că noul Parlament a votat și va vota legi care să curețe sistemul de corupție, legi care să permită un climat de afaceri propice, cu reguli clare, ca să atragem investiții străine”, a punctat Igor Grosu.

În cadrul întâlnirii s-a vorbit despre Acordul de securitate socială între Republica Moldova şi Republica Elenă, care a fost semnat acum o lună la Chișinău. Potrivit Președintelui Parlamentului, acesta este un document important pentru cetățenii noștri care au muncit sau muncesc în Grecia și care trebuie ratificat cât mai repede.

”Le-am dat asigurări că vom munci pentru a contribui la rezolvarea problemelor pe care le întâmpină diaspora, dar totodată vom construi o societate și o țară în care să vrea să se întoarcă. Toate acestea sunt posibile dacă le vom face împreună”, a menționat Igor Grosu.

Tot în seara zilei de miercuri, Președintele Parlamentului a participat la ceremonia organizată de către Asociația descendenților Eroilor Revoluției Elene din 1821, în cadrul căreia i-a fost înmânat un premiu-simbol cu ocazia aniversării a 200 de ani a Revoluției Elene.

Igor Grosu a purtat discuții cu Konstantinos Maravegias, președintele Grupului parlamentar de prietenie dintre Republica Elenă și Republica Moldova din cadrul Parlamentului Greciei.

Pe parcursul zilelor de astăzi și mâine, Igor Grosu va participa la lucrările Conferinței europene a Președinților de Parlament din statele membre ale Consiliului Europei și va avea un șir de întrevederi cu omologi din alte țări.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!