ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PG a dispus urmărea penală a unor factori de decizie din cadrul Agenției Servicii Publice

12:06 | 22.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 22 oct. /MOLDPRES/. În rezultatul examinării adresării prim-ministrului Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, prin care a sesizat despre acțiunile pretins ilegale ale factorilor de decizie ai Î.S. CRIS Registru și Agenției Servicii Publice, Procuratura Generală a dispus astăzi pornirea urmăririi penale pentru abuz de serviciu, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Procuraturii Generale, au fost stabilite bănuieli rezonabile că factori de decizie din cadrul Agenției Servicii Publice au încheiat contracte de prestări servicii și acorduri adiționale frauduloase, fără petrecerea procedurii de achiziții publice, în scopul favorizării unui agent economic concret.

Prin urmare, sunt investigate circumstanțele în care aceștia sunt suspectați că au majorat nejustificat cantitatea și suma contractului pentru achiziționarea blanchetelor cu tehnologii de personalizare pentru actele de identitate din sistemul național de pașapoarte, permise de conducere și certificate de înmatriculare, fapt ce a prejudiciat interesele statului.

În prezent, în cadrul cauzei penale vizate se efectuează acțiuni de urmărire penală.

Foto simbol

img21007939

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!