ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria capitalei va despăgubi victimele unui incendiu

12:49 | 25.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 25 oct. /MOLDPRES/. Un număr de 20 de familii care au rămas fără locuință din cauza unui incendiu produs la mansarda unui bloc de pe str. Ion Pelivan din Chișinău vor primi din partea municipalității suma investită pentru procurarea imobilului, transmite MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban a declarat astăzi, după ședința Comisiei Municipale pentru Situații Excepționale, că primăria va despăgubi familiile care au avut de suferit în urma incendiului. „Vom ajuta familiile care au rămas fără locuință. Dacă nu sunt suficiente finanțe în fondul de rezervă, ne vom adresa Consiliului Municipal pentru a susține această inițiativă. Acoperișul casei va fi reparat. Mansarda în sine, potrivit experților, nu poate fi restaurată”, a menționat Ceban.

În același timp, edilul a adăugat că, suplimentar, fiecărei familii i se va acorda 50 de mii de lei pentru  achiziționarea de mobilier și alte lucruri necesare. În plus, daunele suferite de proprietarii apartamentelor de la etajele inferioare vor fi evaluate și li se va oferi asistență.

Oficialul a cerut autorităților competente să ia măsuri pentru identificarea și pedepsirea celor care au comis abateri grave la construcția mansardei.

Mansardele blocului de pe str. Ion Pelivan din sectorul Buiucani al capitalei au luat foc în după-amiaza de 23 octombrie. Peste 70 de salvatori și pompieri au intervenit pentru lichidarea incendiului.

img21007998

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!