ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Miniștrii de externe ai Republicii Moldova și Rusiei au semnat o declarație comună

14:14 | 17.11.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, și ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, au semnat astăzi la Moscova o declarație comună cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la semnarea Acordului de bază Moldova-Rusia, comunică MOLDPRES.

Șeful diplomației de la Chișinău a specificat, în cadrul conferinței comune, că astăzi au fost discutate relațiile bilaterale pe toate segmentele de cooperare. El a precizat că l-a invitat pe Serghei Lavrov să efectueze o vizită în Republica Moldova.

Popescu a menționat că prioritate în politica externă a Republicii Moldova rămâne retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană și a precizat că trebuie readuse în discuție chestiunile ce țin de evacuarea și casarea munițiilor ruse de la Cobasna.

Serghei Lavrov a punctat, la rândul său, că dialogul de astăzi a fost unul constructiv. El a reiterat necesitatea reluării negocierilor în formatul „5+2” privind reglementarea transnistreană, și a precizat că țara sa optează pentru continuarea misiunii de pacificare în regiune.

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene se află într-o vizită la Moscova în perioada 16-17 noiembrie. El are planificate negocieri cu mai mulți oficiali ruși de rang înalt.

Foto: mid.ru

img21008760

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!