ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova și Ucraina vor semna un acord privind recunoașterea reciprocă a actelor de studii

17:51 | 17.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. Procedurile de recunoaștere a actelor de studii, calificărilor și titlurilor științifice dintre Republica Moldova și Ucraina vor fi facilitate în baza unui nou Acord între cele două state. O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, transmite MOLDPRES. 

Documentul va stabili tipurile actelor de studii, de la toate nivelurile de învățământ, care se recunosc reciproc – începând cu actele de studii din învățământul general și finalizând cu titlurile științifice.

Implementarea Acordului va contribui la promovarea mobilității academice și profesionale, va spori calitatea studiilor și pregătirea specialiștilor de înaltă calificare.

De asemenea, vor fi create oportunități pentru dezvoltarea contactelor inter-umane și stimularea cooperării între instituțiile de învățământ din ambele țări.

Documentul va înlocui Acordul privind recunoașterea actelor de studii semnat între Republica Moldova și Ucraina în anul 2001.

Foto: ape.md 

img21008775

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!