ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Ministrul de Externe a discutat cu șeful-adjunct al administrației președintelui Rusiei, Dmitri Kozak

07:59 | 18.11.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, în cadrul vizitei la Moscova a avut ieri o întrevedere cu Dmitri Kozak, șeful-adjunct al administrației președintelui Federației Ruse, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

„Am abordat cu această ocazie o serie de subiecte de interes comun de pe agenda relațiilor moldo-ruse precum semnarea recentă a contractului de livrare a gazelor naturale rusești către Republica Moldova, eliminarea barierelor și restricțiilor din comerțul reciproc cum ar fi taxele de import aplicate față de unele categorii de produse”, a menționat Nicu Popescu, șeful diplomației de la Chișinău. 

Un subiect aparte în discuția cu oficialul rus l-a constituit conflictul transnistrean, vicepremierul Nicu Popescu a reconfirmat poziția țării noastre privind desfășurarea procesului de reglementare exclusiv pe cale pașnică, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în granițele recunoscute la nivel internațional. 

„Am subliniat necesitatea retragerii trupelor ruse din regiunea transnistreană a Republicii Moldova dar și evacuării și distrugerii munițiilor din depozitul militar de la Cobasna”, a punctat ministrul Nicu Popescu. 

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene s-a aflat într-o vizită la Moscova, în perioada 16-17 noiembrie. El a avut negocieri cu mai mulți oficiali ruși de rang înalt.

Foto: MAEIE

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!