ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Ministrul de Externe a vizitat o companie din Orhei

15:38 | 26.11.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. La invitația administratorului SEBN MD (SE BORDNETZE SRL), Igor Corman, vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe a întreprins o vizită la această companie ce oferă locuri de muncă sigure și bine plătite pentru peste 3000 de oameni din Orhei și zonele adiacente, transmite MOLDPRES.

Biroul de presă al MAEIE a relatat agenție că compania SE BORDNETZE SRL ce activează în domeniul industriei automotive asigură exportul sistemelor de cablaj electric de calitate în Uniunea Europeană și nu doar. 

„Voi vizita și alte proiecte economice pentru a menține un dialog direct și constructiv cu investitorii dar și pentru a extinde investițiile străine în țara noastră. Totodată îi invit cu aceasta ocazie pe agenții economici care exportă produse de calitate să contacteze Ambasadele și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene pentru a le facilita extinderea pe noi piețe de desfacere”, a spus ministrul Nicu Popescu. 

Vizita ministrului Nicu Popescu se încadrează în strategia de promovare consecventă a diplomației economice, unul dintre obiectivele Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene ce are drept scop stimularea potențialului de export al țării noastre precum și punerea în valoare a Zonelor Economice Libere.

Foto: MAEIE

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!