ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu a discutat cu reprezentanții mediului de afaceri din nordul țării

13:53 | 30.11.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vizitat ieri Parcul Industrial din Edineț, care găzduiește atât afaceri de succes, cât și companii aflate la început de cale. În cadrul discuțiilor cu reprezentanții mediului de afaceri din nordul țării, șefa statului a subliniat că ei trebuie susținuți prin politici pro-business și prin atitudine corectă din partea tuturor instituțiilor publice cu care interacționează, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

La Parcul Industrial din Edineț șefa statului i-a cunoscut pe mai mulți agenți economici rezidenți aici. Unul dintre ei este Dumitru Bacalîm care, după o carieră de circa zece ani peste hotare, s-a întors în Republica Moldova și a lansat o filială a Companiei „Cornelius Electronics”, specializată în asamblarea cablajelor și a articolelor electronice. Întreprinderea are deja 30 de angajați, la câteva luni de la lansare.

Un alt rezident al Parcului Industrial din Edineț, vizitat de Președinta Maia Sandu, este Fabrica de producere a concentratelor de sucuri „TB Fruit”, investiție ucraineană de peste 300 de milioane de lei. La fabrică lucrează 60 de angajați, iar în sezonul de recoltare a fructelor numărul lor se ridică la 200.

„M-am bucurat să întâlnesc oameni curajoși și optimiști, care fac investiții și contribuie la dezvoltarea economică a localităților”, a menționat Președinta Maia Sandu.

Foto: Președinție

img21009181

img21009181

img21009181

img21009181

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!