ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nicu Popescu: „Am primit un puternic mesaj de susținere din partea SUA pentru reformele inițiate de autorități”

16:03 | 02.12.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. În marja reuniunii de la Stockholm (Suedia) a Consiliului ministerial al OSCE, vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a avut o întrevedere cu șeful diplomației americane Antony Blinken, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE. 

„Am fost bucuros să primesc mesajul puternic de susținere din partea Statelor Unite ale Americii pentru agenda de reforme inițiate de autorități”, a spus ministrul Nicu Popescu. 

În cursul întrevederii, șefii celor două diplomații au discutat subiecte ce țin de dezvoltarea și consolidarea relațiilor moldo-americane pe diverse domenii de interes reciproc în cadrul Dialogului strategic, necesitatea de a relansa grupurile de lucru sectoriale în domeniile justiției și statului de drept, comercial-economic, securității energetice. 

Totodată, diplomații au efectuat un schimb de opinii cu privire la situația curentă în regiunea Europei de Est, precum și evoluțiile recente pe dosarul transnistrean. În context, vicepremierul Nicu Popescu a mulțumit interlocutorului său pentru sprijinul Statelor Unite ale Americii în formatul de negocieri 5+2. 

„Am remarcat utilitatea asistenței și expertizei americane în consolidarea instituțiilor democratice, lupta împotriva corupției de nivel înalt, avansarea reformei justiției, și îmbunătățirea climatului investițional”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

Foto: Departamentul de Stat al SUA

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!