ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Eficientizarea energetică a gimnaziului din Flămânzeni, Sângerei este aproape de finalizare

11:55 | 06.12.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. La Gimnaziul „Iurie Boghiu” din satul Flămânzeni, raionul Sângerei, au fost finalizate lucrările exterioare de sporire a eficienței energetice, executate în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană, transmite MOLDPRES.

Specialiști ai Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord din cadrul Secției management integrat al proiectelor au verificat la sfârșitul săptămânii trecute progresul lucrărilor de renovare în interiorul gimnaziului, precum și echipamentul instalat în cantina gimnaziului. Experţii ADR Nord au constatat că lucrările se află la etapa de finalizare.

“La vizita de monitorizare au mai participat reprezentanți ai autorităților locale, conducerea instituției de învățământ, managerul de proiect și reprezentanți ai operatorului economic responsabil de efectuarea lucrărilor de renovare. Pe șantier au fost puse în discuție unele aspecte privind organizarea recepției la finalizarea integrală a lucrărilor, eveniment ce urmează să aibă loc în viitorul apropiat”, indică ADR Nord.

Ca urmare a măsurilor de eficiență energetică, 330 de elevi și profesori beneficiază de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studii confortabil.

Costul total al lucrărilor de construcție în cadrul acestui proiect constituie 17,44 milioane lei, din care 17,22 mln lei reprezintă finanțarea Uniunii Europene, prin intermediul ADR Nord, și 217.890 lei – cofinanțarea din partea Consiliului raional Sângerei. Lucrările au demarat în octombrie 2020.

Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului “Iurie Boghiu” din satul Flămânzeni” este finanțată de Uniunea Europeană și implementată de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Acesta este finanțat de Ministerul german pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu ministerul de resort din ţara noastră.

Foto: ADR Nord

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!