ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 3.400 de persoane din grupuri vulnerabile au primit suport din partea UE pe timp de pandemie

10:08 | 14.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Peste 1.500 de pachete cu produse alimentare de primă necesitate, produse de igienă și de protecție personală au fost oferite celor mai vulnerabile grupuri din societate, astfel vârstnicii singuratici, persoane cu dizabilități și familii cu copii din 14 raioane au fost ajutate să facă față dificultăților cauzate de pandemia COVID-19, transmite MOLDPRES.

Prin intermediul proiectului „Răspuns prompt la COVID-19: Soluții pentru nevoile urgente ale persoanelor vulnerabile din Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de People in Need Moldova, circa 30,7 tone de produse de bază au fost procurate și distribuite persoanelor afectate într-o măsură mai mare de pandemie.

Suportul Uniunii Europene a ajuns în raioanele Anenii Noi, Cahul, Călărași, Căușeni, Criuleni, Dubăsari, Glodeni, Hâncești, Strășeni, Șoldănești, municipiile Bălți și Chișinău, precum și în orașele Leova și Sângerei. În total, 3.444 de persoane au beneficiat de sprijin, iar necesitățile lor privind alimentația și protecția împotriva infectării cu virusul COVID-19 au fost asigurate pentru o perioadă de aproximativ 2 luni.

În același timp, 133 de vârstnici, care au dificultăți de mișcare, au primit, pe lângă pachetele alimentare, suporturi premergătoare care-i ajută să se deplaseze mai ușor în mod independent.

Valoarea totală a suportului Uniunii Europene, oferit prin intermediul proiectului „Răspuns prompt la COVID-19: Soluții pentru nevoile urgente ale persoanelor vulnerabile din Republica Moldova”,este de 60.000 de euro. Activitățile acestui proiect s-au realizat în perioada mai – octombrie curent.

Foto: People in Need Moldova

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!