ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu a avut o convorbire on-line cu omologul său din China

12:55 | 14.12.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut, în dimineața zilei de astăzi, o videoconferință cu Președintele Comitetului Permanent al Adunării Naţionale a Reprezentanţilor Poporului din Întreaga Chină, Li Zhanshu, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

La întrevedere au participat Vladimir Bolea, președintele Grupului de prietenie cu Republica Populară Chineză, deputații Dumitru Alaiba și Ion Groza.

Igor Grosu și Li Zhanshu au discutat despre relațiile de colaborare dintre statele noastre și oportunitățile de impulsionare a acestora.

De asemenea, a fost exprimat interesul reciproc pentru valorificarea cooperării pe dimensiunea parlamentară și anume la nivel de comisii parlamentare și grupurile de prietenie. „Credem că prin aceste contacte am putea intensifica cooperarea pe mai multe domenii precum comerțul și investițiile, infrastructură, educație și cultură, energie și mediu, tehnologiile informaționale și turismul, etc.”

Igor Grosu a adresat mulțumiri omologului chinez pentru asistența importantă acordată țării noastre de-a lungul anilor, inclusiv pentru sprijinul prompt oferit Republicii Moldova în eforturile de combatere a pandemiei de Covid-19.  

Foto: Parlament

img21009603

img21009603

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!