ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Necrolog. Dumitru Visternicean

11:37 | 15.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Cu profundă durere, Curtea Supremă de Justiţie anunţă despre decesul domnului Dumitru Visternicean, judecător în demisie, care pe parcursul activităţii sale  profesionale a susţinut intens şi consecvent promovarea intransigentă a supremaţiei legii în procesul de înfăptuire a justiţiei.

Născut la 16 mai 1955, în satul Ciutuleşti, raionul Floreşti, Dumitru Visternicean şi-a început activitatea în sistemul judecătoresc în anul 1982, în funcţia de judecător la Judecătoria raională Drochia, iar în anii 1990-1992 a deţinut funcţia de preşedinte al Judecătoriei raionale Dubăsari. Prin Decretul Preşedintelui Republicii Moldova din 23 septembrie 1996, Dumitru Visternicean a fost numit în funcţia de judecător-asistent la Curtea Supremă de Justiţie, iar din 16 noiembrie 1999 este numit în calitate de judecător al Curţii Supreme de Justiţie, fiind în activitatea de judecător până la 23 noiembrie 2018. În perioada anilor 2009-2011 şi 2013-2017, Dumitru Visternicean a exercitat mandatul de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, îndeplinind, în anii 2009-2011, funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Pe parcursul activităţii sale, Dumitru Visternicean a dat dovadă de un nivel sporit de profesionalism, exigenţă şi principialitate, nu a comis fapte care să afecteze prestigiul justiţiei şi nu a compromis onoarea şi demnitatea funcţiei de judecător.

Dumitru Visternicean a deţinut titlul onorific „Om emerit”, conferit prin Decretul Preşedintelui Republicii Moldova, precum şi Diploma de Onoare, titlul onorific „Veteran al sistemului judiciar”, decernate de către Consiliul Superior al Magistraturii. 

Curtea Supremă de Justiţie exprimă sincere condoleanţe şi compasiune familiei îndoliate, rudelor şi prietenilor celui care a fost Dumitru Visternicean.

Dumnezeu să-l primească în Împărăţia Lui şi să-L odihnească în pace!

 

Colectivul Curții Supreme de Justiție

img21009639

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!