ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Platforma „e-Autorizație transport” va deveni funcțională până în aprilie 2022

11:53 | 16.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Platforma digitală „e-Autorizație transport” va deveni funcțională până în luna aprilie 2022. Subiectul a fost examinat ieri, de Mircea Păscăluță, secretar de stat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, care a avut o întâlnire cu directorul Programului Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) Reforme Structurale în Moldova, Milo Stevanovich, transmite MOLDPRES.

Discuțiile s-au axat pe stadiul actual de implementare a sistemului informațional „e-Autorizație transport” și acțiunile care urmează să fie întreprinse pentru a eficientiza activitățile în cadrul proiectului.

Părțile au convenit asupra elaborării unui plan de acțiuni concret, care să stabilească un mecanism de coordonare și de comunicare mult mai eficient, astfel încât platforma digitală „e-Autorizație transport” să devină funcțională până în aprilie anul viitor.

Programul Reforme Structurale în Moldova a fost lansat în ianuarie 2017, de către USAID și contribuie la realizarea reformelor structurale de reglementare și stimulare a afacerilor și a comerțului în Republica Moldova, inclusiv la îmbunătățirea comunicării strategice dintre sectoarele public și privat. Programul se desfășoară pe parcursul a patru ani și are la bază patru piloni: facilitarea comerțului; îmbunătățirea climatului de afaceri; îmbunătățirea comunicării între diferiți actori economici; crearea unui fond pentru facilitarea activității comerciale.

Sistemul Informațional „e-Autorizație transport” are drept obiectiv modernizarea serviciilor publice prin digitizarea proceselor operaționale, precum și prin diversificarea canalelor de acces la serviciile publice prestate de Agenția Naţională Transport Auto, care constă în automatizarea procesului de depunere a solicitărilor de către beneficiari.

Foto: MIDR

img21009688

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!