ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prioritățile R. Moldova pentru 2022 în relația cu UE au fost discutate de șeful statului cu Comisarul european Oliver Varhelyi

13:05 | 16.12.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere, în contextul vizitei la Bruxelles, cu Oliver Varhelyi, Comisarul european pentru vecinătate și extindere, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

Șefa statului i-a mulțumit oficialului european pentru susținerea oferită țării noastre pe parcursul acestui an. „Ajutorul venit de la Comisia Europeană ne-a sprijinit în lupta cu pandemia și în efortul de a relansa activitatea economică”, a spus Președinta Maia Sandu.

În cadrul întrevederii s-a discutat și despre oportunitățile ce se deschid pentru țara noastră prin intermediul Planului economic și de investiții pentru Parteneriatul Estic, dar și alte inițiative ce urmează să fie lansate anul viitor. De asemenea, discuțiile au vizat prioritățile Republicii Moldova pentru anul 2022 în relația cu UE, printre care și un nou Program de asistență macrofinanciară.

Foto: Președinție

img21009694

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!