ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a reluat activitatea Consiliului consultativ al Întreprinderilor Mici și Mijlocii

12:04 | 20.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. Consiliul consultativ al Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM) și-a reluat activitatea pe platforma Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru. Președinția Consiliului este deținută de ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, transmite MOLDPRES.

În cadrul primei ședințe au participat reprezentanți ai autorităților publice centrale, mediului de afaceri și ai partenerilor de dezvoltare. Membrii Consiliului au ales-o în calitate de vicepreședintă pe Liliana Busuioc, directoare executivă a Asociației Patronale „Alianţa Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Moldova”.

Participanții au discutat conceptul Programului Național pentru Promovarea Antreprenoriatului și Creșterea Competitivității pentru anii 2022-2026 și au setat prioritățile Consiliului Consultativ al IMM-urilor pentru perioada imediat următoare. În acest scop, a fost constituit un grup de lucru responsabil de elaborarea Programului.

”Dialogul cu întreprinderile mici și mijlocii este un obiectiv fundamental al Ministerului Economiei. Vrem ca acest Consiliu să devină o platformă funcțională care să ofere suport și consultanță optimă IMM-lor, pentru ca vocea acestora să fie auzită”, a estimat ministrul Economiei, Sergiu Gaibu.

Misiunea Consiliului consultativ al ÎMM constă în analiza competitivităţii dezvoltării sectorului întreprinderilor mici și mijlocii, dezvoltarea competenţelor şi spiritului antreprenorial, precum şi înaintarea recomandărilor de îmbunătăţire a mediului de dezvoltare a întreprinderilor mici şi mijlocii. Consiliul constituie o platformă pentru dezbaterea situaţiei sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii şi politicilor de susţinere a acestuia. Membrii Consiliului sunt reprezentanţi ai sectorului public, privat și ai celui asociativ.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!