ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe unele trasee, transportul public din capitală circulă cu întârzieri

09:58 | 28.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/. Transportul public din Chișinău circulă pe toate rutele municipale, dar pe anumite trasee, de dimineață s-au înregistrat blocaje, cea ce a dus la întârzieri în graficul de circulație, transmite MOLDPRES.

Primăria a anunțat că în această dimineață, au ieșit la linie 309 troleibuze și 111 autobuze. Transportul public circulă pe toate rutele, însă pe anumite artere, de dimineață s-au înregistrat blocaje, cu întârzieri în graficul de circulație de 10-15 minute. În suburbii întârzierile ajung la 30 minute.

În ultimele 24 de ore, ÎM Regia „Exdrupo" a intervenit în regim non-stop pe drumurile din oraș și pe căile de acces spre suburbii, astfel că acum nu există drumuri blocate. S-a intervenit cu 51 de autospeciale și mecanisme. În total au fost împrăștiate peste 1 110 tone de antiderapant. Lucrările de deszăpezire continuă.

În același timp, Regia locativ-comunală a intervenit mecanizat pe trotuare de la ora 03.00, cu 46 de utilaje cu lamă și perie. De asemenea, 25 angajați cu 5 furgonete împrăștie antiderapant la stațiile de așteptare a transportului public. Totodată, de la ora 05:00, au fost antrenați și 400 de muncitori, care activează pentru deszăpezire în curțile blocurilor și în intercartiere.

În context, automobiliștii sunt îndemnați să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util. De asemenea, agenții economici din Chișinău și gestionarii de imobile sunt chemați să curețe zăpada de pe teritoriul unde activează.  

Foto: Primăria Chișinău

img21009963

img21009963

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!