ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Evoluțiile mediului de securitate au fost discutate de Maia Sandu cu șeful Misiunii OSCE

19:10 | 10.01.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 ian. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o discuție cu Claus Neukirch, șeful Misiunii OSCE în țara noastră. Interlocutorii au abordat evoluțiile mediului de securitate din spațiul estic, dar și cele din regiunea transnistreană, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

Președinta Maia Sandu a reiterat principiile-cheie, care trebuie să stea la baza discuțiilor privind conflictul transnistrean: o soluție politică pașnică, prin care să fie asigurată suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, și care să rezulte într-un stat funcțional. Un alt subiect examinat a vizat provocările ce țin de respectarea drepturilor fundamentale ale omului în regiunea transnistreană.

Foto: Președinție

img22000144

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!