ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fostul șef al CFM ar urma să fie extrădat în R. Moldova

11:52 | 13.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/. În dosarul penal instrumentat de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), fostul șef al Căii Ferate din Moldova a fost reținut de ofițerii Interpol din Belgia, pentru extrădare în Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, urmărirea penală este pornită pe mai multe fapte, inclusiv pe escrocherie, delapidări, abuz în serviciu. În ceea ce-l privește pe fostul șef al CFM, procurorii PCCOCS îi incriminează comiterea abuzului în serviciu în interesele unui grup criminal organizat și managementul defectuos al întreprinderii, în perioada 2015-2019. Suma constatată a prejudiciului în acest stadiu pe dosarul în care sunt investigate faptele învinuitului este de 250 milioane de lei.

În scopul asigurării eficienței investigațiilor, procurorii au dispus și aplicarea sechestrelor pe proprietățile și activele fostului șef al CFM și ale altor figuranți din dosar, în sumă de 25 milioane lei, precum și desfășurarea investigațiilor financiare paralele.

PCCOCS precizează că la investigarea dosarului contribuie angajați de la Serviciul de Informații și Securitate, Inspectoratul Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției, Serviciul Fiscal de Stat, precum și de la Inspecția Financiară a Ministerului Finanțelor.

img22000225

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!