ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Municipalitatea Chișinău va efectua controale în liceele și școlile din oraș

10:32 | 17.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 17 ian. /MOLDPRES/. Direcția educație, tineret și sport din Chișinău va efectua controale referitoare la respectarea normelor anti-COVID-19 în instituțiile municipale de învățământ, transmite MOLDPRES.

Șeful interimar al direcției sus-numite, Adrian Pavaloi a declarat în ședința on-line de astăzi a serviciilor primăriei că în urma unor controale efectuate la instituțiile municipale de învățământ s-a constatat că elevii și unele cadre didactice nu respectă normele epidemiologice stabilite de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău. „Elevii nu respectă distanța iar masca de protecție lipsește. Totodată, în unele instituții nu este prezent asistentul/a medical/ă pentru efectuarea triajului de dimineață”, a spus Pavaloi.

Potrivit oficialului, „în acest moment în instituțiile de învățământ se constată un total de 659 elevi din 26 de instituții de învățământ în carantină, iar 1 040 sunt în autoizolare”. „În grădinițele municipale au fost depistate 5 cazuri noi de infectare, iar 78 de copii se află în autoizolare. De asemenea, 11 cadre didactice și 7 nedidactice sunt bolnave de Covid-19”, a precizat Pavaloi.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!