ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În primăvară, la Comrat se va deschide o întreprindere cu capital german

12:56 | 25.01.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. O nouă întreprindere îşi va începe activitatea la Comrat, în luna martie a acestui an. Fabrica este înființată de o companie germană specializată în producția de echipamente medicale, transmite MOLDPRES.

În prezent, investitorul lucrează la construcția și amenajarea spațiilor. Tot sprijinul necesar pentru companie este oferit de echipa Agenției regionale de promovare a investițiilor.

În prima etapă, compania va deschide o producție de cusut pe o suprafață de 478 de metri pătrați. Până la 80 de muncitori vor fi angajați în procesul de producție.

În a doua etapă, investitorul va extinde zona de producție la o mie de metri pătrați și va lansa asamblarea dispozitivelor medicale, a bunurilor de diagnostic și a dispozitivelor terapeutice. Personalul planificat va fi de 300 de persoane.

"Investitorul a analizat avantajele de a face afaceri în diferite regiuni ale Moldovei și a decis să-și construiască afacerea în Găgăuzia. Sunt sigură că această afacere se va bucura de succes. Oamenii noștri sunt talentați, harnici și învățăm repede. Autoritățile regionale intenționează să devină parteneri de încredere și noi deja oferim tot sprijinul necesar, inclusiv în selectarea personalului calificat și construirea unui loc de producție", a estimat guvernatorul UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah.

Foto: Facebook Irina Vlah

img22000524

img22000524

img22000524

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!