ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Experţi germani vor oferi consultanţă într-un proiect de asigurare cu apă în centrul ţării

18:58 | 31.01.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, în calitate de implementator, și compania germană CES au semnat un contract de consultanță în valoare de 1,5 milioane de euro. în cadrul proiectului "Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală", transmite MOLDPRES.

Acesta vine să acopere necesitatea consolidării capacităților Unității de Implementare a Proiectului (UIP) și viitorilor operatori regionali în contextul schimbărilor legislative la acest capitol din țara noastră, precum și al regionalizării operatorilor de apă.

La sediul ADR Centru, recent s-a desfășurat o ședință de lucru care a avut drept scop evaluarea capacităților UIP și stabilirea necesităților pentru asigurarea bunei implementări a activităților planificate în cadrul proiectului ce prevede construcția magistralei Chișinău–Strășeni–Călărași, și racordarea la rețeaua de apă a localităților prevăzute în proiect, în patru faze de implementare.

Membrii UIP au prezentat responsabilitățile individuale prevăzute în Regulamentul după care se conduce unitatea și au discutat despre necesitățile de instruire pentru fiecare poziție.

Urmează ca expertul angajat de compania germană, Sachsen Wasser, să organizeze vizite similare și la reprezentanții operatorilor de apă din Strășeni și Călărași, pentru a stabili necesitățile individuale de creștere profesională în vederea bunei implementări a proiectului.

Proiectul "Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală" este finanțat de Guvernul federal german prin intermediul KfW, în timp ce ADR Centru reprezintă instituția de implementare a acestuia. Costul proiectului este de circa 27,65 milioane de euro, dintre care 25 mln constituie grantul acordat de Guvernul Germaniei, iar 2,65 mln - contribuția garantată de Fondul Național de Dezvoltare Regională.

Foto: ADR Centru

img22000689

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!