ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova va fi creat un Registru al lucrărilor topogeodezice

16:25 | 02.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. În Republica Moldova va fi creat Registrul de stat al lucrărilor topogeodezice. Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a aprobat astăzi un proiect de lege în acest sens, comunică MOLDPRES.

Astfel, modificările ce vor fi operate în legislație prevăd că lucrările topogeodezice executate de persoanele fizice și juridice se vor înregistra în Registrul de stat al lucrărilor topogeodezice. Înregistrarea se va efectua prin sistemul informațional de către autoritățile publice locale.

În caz de imposibilitate, acest drept se va transmite autorității administrative responsabile de implementarea politicilor în domeniul geodeziei, cartografiei și geoinformaticii. Aceeași autoritate va fi responsabilă de ținerea Registrului de stat al lucrărilor topogeodezice.

Persoanele fizice și juridice vor avea acces la datele spațiale din Registrul de stat al lucrărilor topogeodezice prin servicii de rețea, în conformitate cu Legea cu privire la infrastructura națională de date spațiale.

Regulamentul cu privire la modalitatea de ținere a Registrului de stat al lucrărilor topogeodezice, inclusiv mecanismul de înregistrare și eliberare a informației din registru, va fi aprobat de către Guvern.

Documentul va fi dezbătut în plenul Legislativului.

Foto: ehgeom.gov.md

img22000759

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!