ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 100 ha de vegetație din Rezervația Prutul de Jos au ars

09:30 | 04.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 4 feb. /MOLDPRES/. Peste 100 de hectare de vegetație din Rezervația Prutul de Jos au ars ieri. La fața locului au intervenit șapte autospeciale, care au luptat cu flăcările mai bine de opt ore, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, în seara zilei de 3 februarie angajații din sudul țării ai instituției au fost alertați să intervină de urgență pentru a lichida un incendiu de vegetație pe o suprafață extinsă din apropierea localității Slobozia Mare, raionul Cahul.

Conform primelor informații, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 19:06. La fața locului au fost trimise șapte autospeciale de intervenție. Ajunși la destinație, pompierii au stabilit că o suprafață de aproximativ de 100 de hectare de stufăriș este cuprinsă de flăcări. Salvatorii au reușit lichidarea incendiului la ora 03:26, după ce mai bine de opt ore au luptat cu flăcările deschise.

Datorită intervenției echipelor de pompieri în comun cu angajații Poliției de Frontieră din sudul țării, a fost posibilă salvarea zonei incubatorului de păsări din Rezervația Prutul de Jos.

Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

Datele IGSU arată că în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 63 de situații de risc.

Foto: IGSU

img22000821

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!