ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Baku s-a discutat despre creșterea prezenței produselor agroalimentare moldovenești pe piața din Azerbaidjan

16:17 | 09.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. În continuarea vizitei la Baku, viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, în calitate de co-președinte al Comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică din partea Republicii Moldova, s-a întâlnit cu ministrul Agriculturii al Republicii Azerbaidjan, Inam Karimov, care deține funcția de co-președinte al părții azere a acestei Comisii.

Potrivit Serviciului de presă al MAEIE, împreună cu reprezentanții Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și Ministerului Economiei care fac parte din delegația națională, părțile au discutat un șir de subiecte prioritare ale relațiilor moldo-azere, inclusiv măsurile necesare care pot impulsiona interacțiunea bilaterală pe dimensiunile de interes reciproc, mai ales în domenii precum sectorul comercial-economic, agricultura și energia.

„Vom intensifica la nivelul instituțiilor responsabile cooperare pe segmentul utilizării eficiente a fertilizanților în agricultură, dar preluarea experienței azere în domeniul serviciilor speciale antigrindină", a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

În cadrul întrevederii, oficialii au convenit convocarea în timpul apropiat a următoarei ședințe ordinare la Baku a Comisiei interguvernamentale bilaterale, cu organizarea în marja acesteia a unui for moldo-azer al oamenilor de afaceri.

„Nu în ultimul rând, am confirmat împreună cu domnul Inam Karimov interesul pentru implementarea unor proiecte comune investiționale cu participarea agenților economici din cele două state, inclusiv valorificarea oportunităților Zonelor Economice Libere din țara noastră și am examinat modalitățile de creștere a prezenței produselor agroalimentare moldovene pe piața din Azerbaidjan", a punctat ministrul Nicu Popescu.

Foto: MAEIE

img22000962

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!