ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian l-a primit în vizită pe Ambasadorul Cehiei

13:17 | 10.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 feb. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian l-a primit în vizită pe Ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova Stanislav Kazecky, informează MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Pe agenda discuțiilor au figurat subiecte de actualitate în problematica transnistreană, printre care situația curentă în procesul de negocieri, evoluții și activități planificate, viziuni și obiective primordiale întru soluționarea problemelor existente între cele două maluri ale Nistrului.

Vicepremierul Oleg Serebrian a relevat ca fiind prioritare restabilirea și promovarea dialogului constructiv în toate formatele de negocieri existente, cu relansarea activității formatului ,,5+2”, rezolvarea dificultăților prezente în sfera drepturilor omului, în buna funcționare a instituțiilor de învățământ, în lucrarea nestingherită a terenurilor arabile din raionul Dubăsari, în procesul de documentare conform rigorilor legale a mijloacelor de transport ș.a.

Obiect al discuțiilor au fost proiectele de asistență și de dezvoltare durabilă oferite de către autoritățile cehe în parteneriat cu cele naționale de profil locuitorilor de pe ambele maluri (sociale, de consolidare a infrastructurii, în sfera ocrotirii sănătății, apă și sanitație, ecologie etc.), fiind exprimate mulțumiri pentru suportul acordat și enunțată disponibilitatea continuării și dezvoltării formelor de asistență în acest sens.  

Foto: Biroul politici de reintegrare

img22000986

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!