ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SIS, SPPS, SV și IGPF vor veni cu rapoarte anuale în Parlament

10:18 | 15.02.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Serviciul de Informații și Securitate, Serviciul de Protecție și Pază de Stat, Serviciul Vamal și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră vor veni cu rapoarte anuale în Legislativ. Acțiunile sunt indicate în Planul activităților privind controlul parlamentar pentru anul 2022, comunică MOLDPRES.

Potrivit planului aprobat de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, domeniile în care se va realiza controlul parlamentar sunt: securitatea națională; securitatea datelor, informatică și cibernetică; apărare națională; ordine publică; anticorupție și integritate; procesul de negociere pentru reglementarea teritorială a Republicii Moldova.

Vor fi audiate rapoartele anuale de activitate pentru anul precedent ale Serviciului de Informații și Securitate, Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Serviciului Vamal și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

În agendă activităților se mai regăsește audierea raportului final al Procuraturii Generale privind activitatea specială de investigații pentru anul precedent și audierea Agenției Servicii Publice cu privire la implementarea Legii privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte.

Totodată, se preconizează și audierea autorităților competente privind implementarea Legii cu privire la secretul de stat, Legii cu privire la securitatea aeronautică, Legii privind semnătura electronică și documentul electronic, Legii privind prevenirea și combaterea criminalității informatice etc.

De asemenea, controlului legislativ va fi supusă Hotărârea Parlamentului privind aprobarea Strategiei securității informaționale a Republicii Moldova pentru anii 2019–2024 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia.

Foto: Parlament

img22001094

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!