ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu: Republica Moldova susține suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei

15:17 | 22.02.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a susținut astăzi un briefing în care a chemat populația la calm și a anunțat că instituțiile statului sunt mobilizate. Ea a reiterat că Chișinăul sprijină ferm suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, comunică MOLDPRES.

În alocuțiunea sa, șeful statului a îndemnat cetățenii să evite călătoriile în zona de est a Ucrainei și a condamnat acțiunile ostile față de această țară.

“Chiar și în cele mai tensionate momente există dialog. Acțiunile pe care le vedem în Ucraina găsesc teren fertil pentru frică, ură și învrăjbire. În R. Moldova avem viziuni diferite despre criza de securitate din regiune și e normal să fie așa. Solicit instituțiilor statului să monitorizeze atent informațiile propagandistice și fac apel către redacțiile de știri să verifice sursele informațiilor”, a relevat Sandu.

Președintele a precizat că pentru moment obiectivul autorităților este să mențină calmul și securitatea cetățenilor. “Am primit asigurări de susținere de la toți partenerii de dezvoltare și urmărim atent situația din regiune. Vom sprijini Ucraina, iar criza regională nu trebuie să afecteze activitatea instituțiilor. Vom consolida democrația și vom munci pentru a oferi cetățenilor un viitor european”, a conchis Maia Sandu.

img22001306

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!