ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Gavriliţa va merge în Parlament să solicite stare de urgenţă pentru 60 de zile

17:06 | 24.02.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, a declarat că va merge astăzi în Parlament să solicite instituirea, pe întreg teritoriul ţării, a stării de urgenţă pe un termen de 60 de zile. Declaraţia a fost făcută după şedinţa Comisiei pentru Situaţii Excepţionale şi cea a Guvernului, transmite MOLDPRES.

Premierul a chemat la calm şi a cerut jurnaliştilor să informeze opinia publică corect, fără surse obscure sau false.

„Toate instituţiile statului sunt funcţionale. Nu este nevoie de panică. Avem stocuri alimentare suficiente, sistemul bancar este stabil şi rezilient. Deocamdată, nu avem riscuri de deteriorare a infrastructurii ce ţine de asigurarea cu gaze sau energie electrică, or, pentru orice eventualităţi avem soluţii”, a menţionat Natalia Gavriliţa.

De asemenea, şefa Cabinetului de miniştri a subliniat că „Republica Moldova este un stat neutru şi va proceda prin prisma neutralităţii”.

Prezent la briefing, Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a spus că ceea ce se întâmplă este o încălcare flagrantă a normelor de drept internaţional.

În context, şeful diplomaţiei moldoveneşti a dat asigurări că reţeaua diplomatică lucrează la capacitate maximă şi a reiterat îndemnul către cetăţenii ţării noastre, care se află temporar pe teritoriul Ucrainei, să revină acasă. „Pentru asta am creat o celulă de criză şi am activat contacte diplomatice de urgenţă”, a rezumat Popescu.

img22001392

img22001392

img22001392

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!