ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 300 de ucraineni au cerut azil în Republica Moldova

11:12 | 25.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. 315 solicitări de azil din partea ucrainenilor au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unui briefing de ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, către ora 8.00 pe teritoriul țării au intrat 15817 cetățeni ucraineni, peste 3000 dintre aceștia au plecat spre România. Cele mai solicitate vămi sunt Palanca, Tudora, Otaci și Criva. La unele puncte de trecere sunt cozi de peste 20 de kilometri.

Șeful de la MAI a specificat că la cele patru puncte de trecere a fost triplat numărul de angajați. Majoritatea ucrainenilor veniți în R. Moldova sunt cu mașini proprii, iar pentru cei care au traversat granițele pe jos, au fost puse la dispoziție șase autocare.

Conform sursei citate, cetățenii ucraineni care au nevoie de ajutor pot fi cazați în centre din Chișinău și pot fi ajutați în taberele de la Tudora și cea de lângă Otaci.

De asemenea, Revenco a anunțat că în ultimele 24 de ore a fost dublat numărul echipajelor de patrulare care au și misiunea de a fluidiza traficul din apropierea punctelor de trecere a frontierei.

img22001419

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!