ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UEFA a organizat evacuarea fotbaliștilor străini din Ucraina

12:35 | 01.03.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Federația Moldovenească de Fotbal a participat la tranzitul fotbaliștilor străini înmatriculați la Dinamo Kiev și Șahtar Donețk prin Republica Moldova și evacuarea lor în România, transmite MOLDPRES.

Președintele FMF, Leonid Oleinicenco, a întâmpinat ieri, la punctul de trecere a frontierei  Criva, mai mulți fotbaliști străini care, împreună cu familiile lor, s-au refugiat în Republica Moldova pentru a pleca mai departe spre România.

Jucătorii latino-americani și europeni au fost cazați temporar la baza Federației din Vadul lui Vodă. FMF le-a asigurat refugiaților hrană, asistență medicală și transport pentru a face deplasarea în România, de unde urmează să se îndrepte pe calea aerului spre domiciliu.

Brazilianul Junior Moraes, înmatriculat la Șahtar Donețk, a declarat că evacuarea a fost organizată de către UEFA. ”Mulțumesc președintelui UEFA, Aleksander Ceferin, care a organizat totul pentru evacuarea noastră din Kiev. La fel, mulțumesc Federației Moldovenești de Fotbal, celei din Ucraina și România care au conlucrat împreună ca noi să ajungem acasă”, a precizat acesta.

img22001552

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!